Ons boek 'In gesprek met jongvolwassenen' - een concrete methode voor zelfregie en zingeving - is vanaf 1 oktober overal verkrijgbaar.
In gesprek met jongvolwassenen
Vernieuwende werkwijze
Holistische aanpak
Het levensverhaal centraal
Coachen op zelfregie en zingeving
Vragen?
Bel 06
54935929

Jaartraining

Zoek jij naar nieuwe wegen om je gesprekken met jongvolwassenen te verdiepen? Wil jij ontdekken hoe je die ruimte creƫert waar jongvolwassenen zich gehoord, gezien en begrepen voelen? En wil jij ook zelf het pad gaan en je eigen biografie onder de loep nemen? Dan is onze jaartraining iets voor jou.


De jaartraining ‘In gesprek met jongvolwassenen’ bied je een aanpak om jongvolwassenen te begeleiden in hun zoektocht naar eigen regie en zingeving. Door samen op reis te gaan in hun levensverhaal, de verhalen en beelden waarmee ze leven te ordenen en te verhelderen, krijgen ze inzicht in wie ze zijn, wat ze nodig hebben en waar ze naartoe willen. Daarmee ontdekken ze hun eigen kompas en kunnen ze stappen gaan zetten op hun eigen pad.

In deze jaartraining krijg je niet alleen alle tools in handen om deze wijze van werken te implementeren in jouw vakgebied maar volg je ook een intensieve persoonlijke leerroute. Aan het eind heb je je zelfkennis verdiept, meer zicht op je professionele ontwikkeling en samen vormt dit een zinvolle bron voor je werk en je leven.

Opzet

Je opleiding tot Square of Life Practitioner begint met het maken van 4D Journey, gevolgd door een individueel intake gesprek.  

Daarna volg je in een kleine groep de opleidingsdagen in ons Pakhuis te Bloemendaal. De opleidingsdagen zijn zes losse dagen verspreid over drie maanden. Inhoud:
dag 1 - Basishouding en werken met jouw vraag
dag 2 - Fysieke dimensie
dag 3 - Sociale dimensie
dag 4 - Psychische dimensie
dag 5 - Spirituele dimensie
dag 6 - Topgesprek en 4D Journey

Ervaringsgericht werken staat voorop waarmee het geleerde begrepen en doorleefd wordt.

Vervolgens voer je aan de hand van de opleidingsdagen twee oefentrajecten gedurende vier maanden aan de hand van de Journey, met proefpersonen uit jouw eigen omgeving. Eén van de gesprekken werk je uit in een gespreksverslag. In dit hele proces word je persoonlijk begeleid en er is online supervisie.  
 
Tot besluit plannen we een individueel eindgesprek, waar je je op voorbereidt door een reflectieverslag te schrijven. Zo lopen we gedurende zeven maanden een stukje met je mee op jouw pad.

Je blijft je verder ontwikkelen met Square of Life Academy, een platform waar je automatisch lid van wordt als je de opleiding hebt afgerond. Je volgt – kosteloos - de jaarlijkse nascholing en je kunt deelnemen aan online supervisie en inspiratieavonden.

De studiebelasting bedraagt 44 contacturen en circa 55 uur zelfstudie. 

Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding gaan we ervan uit dat je over relevante expertise en ervaring beschikt. Verder gaan we uit van een HBO werk- en denkniveau. Klik hier voor de tarieven.

"Geweldige facilitators, ze weten een omgeving te creëren waardoor een hele bijzondere dynamiek ontstaat tussen jezelf en de anderen". Caren (37), transitiemanager

De opleiding in het kort:

  • 4D Journey maken
  • Individueel intake- en eindgesprek 
  • Zes losse trainingsdagen met de groep 
  • Verschillende werkvormen: theorie, gespreksvoering, ervaringsgerichte oefeningen, filmbeelden.
  • Twee trajecten met eigen proefpersonen
  • Gespreksverslag en reflectieverslag
  • Intensieve persoonlijke begeleiding
  • Online supervisie
  • Maximaal 8 deelnemers per groep
  • Inbegrepen het boek: 'In gesprek met jongvolwassenen'
Meer weten? Neem dan contact met ons op via info@squareoflife.nl of telefonisch 06-54935929
SG Own account - Page generated in 0.0047 seconds