Plan een
vrijblijvend
gesprek...
Het levensverhaal centraal - Holistische aanpak - Inspiratie, zin & betekenis
In gesprek met jongvolwassenen over zingeving & zelfregie

Opleiding

Zoek jij naar nieuwe wegen om je gesprekken met jongvolwassenen te verdiepen? Wil jij ontdekken hoe je die ruimte creëert waar jongvolwassenen zich gehoord, gezien en begrepen voelen? En wil jij ook zelf het pad gaan en je eigen biografie onder de loep nemen? Dan is onze jaaropleiding iets voor jou.

De jaaropleiding ‘In gesprek met jongvolwassenen’ biedt je een aanpak om jongvolwassenen te begeleiden in hun zoektocht naar eigen regie en zingeving. Door samen op reis te gaan in hun levensverhaal, de verhalen en beelden waarmee ze leven te ordenen en te verhelderen, krijgen ze inzicht in wie ze zijn, wat ze nodig hebben en waar ze naartoe willen. Daarmee ontdekken ze hun eigen kompas en kunnen ze stappen gaan zetten op hun eigen pad.

In deze jaaropleiding krijg je niet alleen alle tools in handen om deze wijze van werken te implementeren in jouw vakgebied maar volg je ook een intensieve persoonlijke leerroute. Aan het eind heb je je zelfkennis verdiept, meer zicht op je professionele ontwikkeling en samen vormt dit een zinvolle bron voor je werk en je leven.

Opzet

Je opleiding begint met het maken van 4D Journey, gevolgd door een individueel intake gesprek.  
Je bereidt je voor door het lezen van onze boeken 'De biografie als medicijn' en 'In gesprek met jongvolwassenen'.
In de vier weken voorafgaand aan de opleiding ontvang je de online verdiepingsmodule 'Close-Up' waarin je de vier dimensies zelfstandig met allerlei opdrachten verkent.
Daarna volg je in een kleine groep de opleidingsdagen in ons Pakhuis te Bloemendaal. De opleidingsdagen zijn zes losse dagen verspreid over zes maanden.

dag 1 - Basishouding, werken met de vraag en 4D Journey
dag 2 - Fysieke dimensie
dag 3 - Sociale dimensie
dag 4 - Psychische dimensie
dag 5 - Spirituele dimensie
dag 6 - Topgesprek 

Ervaringsgericht werken staat voorop waarmee het geleerde begrepen en doorleefd wordt.

Gedurende dit traject start je minimaal één maar bij voorkeur twee oefentrajecten aan de hand van de Journey, met proefpersonen uit jouw eigen omgeving. Eén van de gesprekken werk je uit in een gespreksverslag. In dit hele proces word je persoonlijk begeleid en is er online groepssupervisie.  
 
Tot besluit plannen we een individueel eindgesprek, waar je je op voorbereidt door een reflectieverslag te schrijven. Zo lopen we rond de acht maanden een stukje met je mee op jouw pad.

Je blijft je verder ontwikkelen met de Academy, een platform waar je automatisch lid van wordt als je de opleiding hebt afgerond. Je volgt – kosteloos - de jaarlijkse nascholing en je kunt deelnemen aan online supervisie en inspiratieavonden.

De studiebelasting bedraagt circa 44 contacturen en circa 55 uur zelfstudie (42 bij één oefentraject). 

Inbegrepen zijn onze boeken: 'De biografie als medicijn' en 'In gesprek met jongvolwassenen'.

Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding gaan we ervan uit dat je over relevante expertise en ervaring beschikt. Verder gaan we uit van een HBO werk- en denkniveau. Klik hier voor de tarieven.

"Geweldige facilitators, ze weten een omgeving te creëren waardoor een hele bijzondere dynamiek ontstaat tussen jezelf en de anderen". Caren (37), transitiemanager

De opleiding in het kort:

 • 4D Journey maken
 • Individueel intake- en eindgesprek 
 • Online module gedurende vier weken
 • Zes losse opleidingsdagen met de groep 
 • Verschillende werkvormen: theorie, gespreksvoering, ervaringsgerichte oefeningen, filmbeelden.
 • Eén of twee trajecten met eigen proefpersonen
 • Gespreksverslag en reflectieverslag
 • Intensieve persoonlijke begeleiding
 • Online groepssupervisie
 • Maximaal 8 deelnemers per groep
 • Inbegrepen de boeken 'De biografie als medicijn' en 'In gesprek met jongvolwassenen'.
 Voor meer informatie en inschrijven:  info@ingesprekmetjongvolwassenen.nl of 06-54935929


 
Tips & inspiratie ontvangen?
SG Own account - Page generated in 0.0079 seconds