Plan een
vrijblijvend
gesprek...
Het levensverhaal centraal - Holistische aanpak - Inspiratie, zin & betekenis
In gesprek met jongvolwassenen over zingeving & zelfregie

In gesprek met jongvolwassenen

Dit boek biedt een nieuwe en inspirerende methode voor het gesprek met jongvolwassenen. Een methode met een brede blik op het persoonlijke verhaal vanuit vier dimensies:
 
  • fysiek
  • sociaal
  • psychisch
  • spiritueel

Jongvolwassenen hebben een druk leven waarin er van alles moet en de lat hoog ligt. De prestatiedruk en daaruit voortvloeiende stress kan leiden tot klachten als somberheid, angst en paniek. Achter deze symptomen echter gaan vragen schuil als: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’. Grote vragen over identiteit en de zoektocht naar zin en richting.

Dit vraagt om een holistische aanpak met oog voor gezondheid en preventie. Een aanpak waarin zelfzorg, zelfsturing en zingeving centraal staan. Hoe kom je nu als professional van een klacht of probleem naar de onderliggende zingevingsvraag en op welke wijze kun je die samen verkennen? En hoe doe je dit zodanig dat jongvolwassenen zich gehoord, gezien en begrepen voelen?

Breng de jongvolwassene in beweging en ga samen op reis! Met een persoonlijke vraag als baken voert de weg door vier dimensies en brengt de jongvolwassene zijn leven op laagdrempelige wijze in kaart. Met deze kaart in handen ontstaat samenhang en overzicht en komt een nieuwe koers in zicht. Zo vindt hij zijn eigen kompas en ontdekt welke volgende stappen hij wil zetten.

Deze toegankelijke en breed inzetbare aanpak helpt jongvolwassenen doeltreffend in de zoektocht naar regie over hun eigen leven.

Over de auteurs:

Susanne Kruys (1963) is biografisch coach, zingevingstherapeut, auteur en medeoprichter van Square of Life. In al haar initiatieven als ondernemer zet zij de persoon centraal. Haar motto: 'Ieder mens wil werkelijk gezien worden'.

Wouter Zuurbier (1966) is executive coach, opleider en medeoprichter van Square of Life. Met zijn sportieve aard brengt hij jongeren tot CEO’s in beweging. Zijn motto: ‘Je moet het vooral gaan doen’.

Wico Mulder (1973) is jeugdarts adolescenten, arts Maatschappij & Gezondheid en coach. Het kwetsbare gesprek voeren met aandacht voor gevoelens en emoties is essentieel voor heling. Zijn motto: ‘Ga op zoek naar het signaal achter de klacht’.
 
Tips & inspiratie ontvangen?
SG Own account - Page generated in 0.0089 seconds